Premijere u domacim bioskopima tokom juna 2021.

1. Najduža noć

Datum:03.06.2021

Viktorija (Rubi Rouz) pokušava svoju mračnu prošlost ostaviti iza sebe, ali penzionisani policajac Dejmon (Friman) o kom brine kao njegovateljica, prisiljava je da izvrši njegove naloge držeći joj ćerku kao taoca. Slomljena izdajom jedinog muškarca kom je ikad verovala, Viktorija je primorana da se bori sa gomilom dilera droge i nasilnika iz podzemlja u misiji u kojoj je jedini cilj da spasi svoje dete.

Rezija:George Gallo
Žanr:akcija, triler
Uloge:Morgan Freeman, Ruby Rose, Patrick Muldoon

2. Mainstream / Mainstream
Datum: 3. jun 2021.

Frenki, mlada devojka, u ranim dvadesetim, pokušava da shvati šta želi da postane i čime da se bavi. Konstantno razmišlja o smrti svoga oca, ali i o tome da želi da se bavi nečim stvarno značajnim i smislenim, ali nije sigurna kako da to postigne, posebno u svetu prepunom raznog sadržaja i narcizma, teško joj je da se ne upoređuje sa drugim ljudima i da ne očajava. Zaglavljena na poslu šankera, sa svojim najboljim drugom Džejkom, Frenki preispituje šta je ljudima danas zaista važno. Kada upozna misterioznog Linka, čoveka koji izgleda da živi život bez pravila, on je inspiriše da ga snimi i postavi njegov “antimejnstrim” život na internet.

Uloge: Andrew Garfield, Maya Hawke, Nat Wolff
Režija: Gia Coppola
Žanr: Drama, Komedija

3. Kako Dalje / Here We Are

Datum: 3. jun 2021.

Aron, bivši uspešni stručnjak za marketing, posvetio je svoj život sinu jedincu – Uriju. Njihov odnos je toliko delikatan i nežan da je jasno da je njihova medjusobna povezanost sve samo ne uobičajena. Žive zajedno, tiho i rutinski, sa svojim zajedničkim igrama i šalama, daleko od stvarnog sveta. Ali, Uri je autističan i sad mu je, kao mladom čoveku na pragu punoletstva možda i vreme da živi samostalno u specijalizovanoj ustanovi. Na putu do tamo, Aron odlučuje da pobegne sa svojim sinom znajući da Uri nije spreman na razdvajanje. Ili možda, on kao otac nije spreman na to?

Uloge: Noam Imber, Shai Avivi, Smadi Wolfman
Režija: Nir Bergman
Žanr: Drama

4. Prizivanje Zla: Đavo me je naterao / The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Datum: 3. jun 2021.

Prizivanje Zla: Đavo me je naterao je sedmi film iz sveta Prizivanja, najduže i najpoznatije horor franšize u svetu. Prizivanje Zla otkriva zastrašujuću priču o teroru, ubistvu i nepoznatom zlu koje je šokiralo čak i iskusne istraživače paranormalnog Eda i Loren Varen. Jedan od njihovih senzacionalnijih slučajeva započinje borbom za dušu jednog mladića, i odvodi ih daleko od svega što su ikad pre videli, pa će se prvi put u istoriji SAD-a optuženi za ubistvo braniti opsednošću demonom. Patrik Vilson i Vera Farmig se vraćaju kao Ed i Loren Varen, ovog puta pod rediteljskom palicom Majkla Čivsa.

Uloge: Julian Hilliard, Patrick Wilson, Vera Farmiga
Režija: Michael Chaves
Žanr: Horor, Misterija, Triler

5. Veze / Lacci

Datum: 10. jun 2021.

Porodična rutina Alda i Vande, kao i njihove dece, biće narušena kada se Aldo zaljubi u Lidiju, zbog koje napušta svoju porodicu. Radnja je smeštena u Napolju, početkom osamdesetih godina prošloga veka.
Film je otvorio 77. Međunarodni filmski festival u Veneciji.

Uloge: Alba Rohrwacher, Laura Morante, Luigi Lo Cascio
Režija: Daniele Luchetti
Žanr: Drama

6. Paklene ulice 9 / F9

Datum: 17. jun 2021.

Dom Toreto vodi miran život sa Leti i njihovim sinom, malim Brajanom, ali oni znaju da opasnost uvek vreba izvan njihovog mirnog horizonta. Ovog puta pretnja će primorati Doma da se suoči sa gresima iz svoje prošlosti ako želi da spasi one koje najviše voli. Njegova ekipa se okuplja kako bi zaustavila vrhunskog vozača i veoma veštog ubicu koji namerava da uništi svet: čoveka koji je takođe slučajno i Domov napušteni brat, Džejkob.

Uloge: Charlize Theron, Chris “Ludacris” Bridges, Helen Mirren, John Cena, Jordana Brewster, Kurt Russell, Michelle Rodriguez, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Tyrese Gibson, Vin Diesel
Režija: Justin Lin
Žanr: Akciona krimi avantura

7. Luka / Luca

Datum: 17. jun 2021.

Priča o jednom mladom dečaku koji provodi nezaboravno leto ispunjeno galetima, pastom i beskrajnim vožnjama skutera. Luka deli avanture sa svojim novostečenim prijateljem, ali njihova zabava je ugrožena dobro čuvanom tajnom o morskim stvorenjima iz drugog sveta skrivenim ispod površine vode.

Režija: Enrico Casarosa
Žanr: Animirani

8. Izbrisana istorija / Effacer l’historique

Datum: 17. jun 2021.

Meri se plaši da ne izgubi poverenje svog sina, zbog seksualnog snimka koji kruži internetom. Bertrend ne uspeva da odoli marketinškim telefonskim pozivima, a takođe se bori da zaštiti svoju kćerku, koju maltretiraju na društvenim mrežama. Nakon što je izgubila sve zbog navučenosti na TV serije, Kristin se pita zašto njena ocena kao vozača Ubera ne raste. Ova tri usamljena borca nisu u stanju da pronađu rešenje za sopstvene probleme, sve dok ne udruže snage i ne objave rat tehnološkim gigantima.

Uloge: Blanche Gardin, Corinne Masiero, Denis Podalydès
Režija: Benoît Delépine, Gustave Kervern
Žanr: Drama, Komedija

9. Telohranitelj mafijaševe zene / Hitman’s Wife’s Bodyguard

Datum: 24. jun 2021.

Najsmrtonosniji čudni par na svetu – telohranitelj Majkl Brajs i ubica Darijus Kinkejd– ponovo su zajedno, u još jednoj misiji opasnoj po život. Još uvek bez dozvole i pod lupom, Brajsa na akciju prisiljava još nestabilnija Darijusova supruga, ozloglažena međunarodna prevarantkinja Sonja Kinkejd. Dok Brajsa do nervnog sloma dovode njegova dva najopasnija štićenika, trio se do guše upliće u globalnu zaveru i uskoro otkriva da su samo oni ti koji stoje između Evrope i totalnog haosa. U zabavnom i smrtonosnom zločinu pridružuju se Antonio Banderas kao moćni ludak željan osvete i Morgan Friman kao … pa, moraćete da pogledate film.

Uloge: Alice McMillan, Antonio Banderas, Blake Ritson, Caroline Goodall, Dragan Mićanović, Frank Grillo, Gabriella Wright, Kristofer Kamiyasu, Morgan Freeman, Rebecca Front, Richard E. Grant, Ryan Reynolds, Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Tom Hopper
Rezija: Patrick Hughes
Žanr: Akciona komedija

10. Uzvišenje / High Ground

Datum: 24. jun 2021.

Pokušavajući da spasi poslednje članove svoje porodice, mladi Aboridžin, Gutjuk udružuje se sa bivšim vojnikom, Travisom. Njih dvojica kreću u potragu za Bajvarom, najopasnijim ratnikom na ovoj teritoriji, koji je ujedno i Gutjukov stric.

Uloge: Jack Thompson, Jacob Junior Nayinggul, Simon Baker
Režija: Stephen Johnson
Žanr: Akciono avanturisticka drama

11. Moja godina sa Selindzerom

Datum: 03.06.2021,

Džoana sanja da postane književnica. Ali devedesetih godina u Njujorku, taj put je dugačak i težak. Kada se zaposli kao asistentkinja književne agentkinje Margaret, ona je svesna da tu priliku mora maksimalno da iskoristi. Ostaje mirna kada telefoni neprestano zvone i puna samopouzdanja obračunava se sa staromodnom i tvrdoglavom šeficom. A u agenciji, čini se, sve se vrti oko samo jedne osobe – ostarelog, kultnog autora Džeroma Dejvida Selindžera, na čije poruke obožavalaca odgovara upravo Džoana.

Uloge: Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth
Režija: Philippe Falardeau
Žanr: drama

12. Tamna bajka

Datum: 10.06.2021

Nekada davno, u malom porodičnom predgrađu na periferiji Rima, vesela letnja vrućina kamuflira zagušujuću atmosferu otuđenosti. Iz daljine, porodice deluju normalno, ali to je iluzija: u kućama, dvorištima i baštama tišina prekriva suptilni sadizam očeva, pasivnost majki i ravnodušnost odraslih. Ali tu su očaj i potisnuti bes dece koji će eksplodirati i preseći ovu grotesknu fasadu, sa razarajućim posledicama po čitavu zajednicu.

Uloge: Elio Germano, Tommaso Di Cola, Giulietta Rebeggiani
Režija: Damiano D’Innocenzo
Žanr: drama

13. Dohvati nebo

Datum: 17.06.2021

Milutinu, čoveku srednjih godina, životna harmonija se ruši kada njegova supruga Magdalena doživi saobraćajnu nesreću, braneći svojim telom petogodišnjeg sina. Magdalena ostaje nepokretna. Ljubav između Milutina i Magdalene je uvek bila na visokom nivou, takva i ostaje. Pošto nesreća nikada ne ide sama, Milutina ne zaobilaze ni socijalne niti društveno političke turbulencije. Pred Milutinom je težak zadatak, da sačuva porodičnu idilu i da samo čestitom namerom i uz pomoć srećnih životnih okolnosti pobrine se za ono do čega mu je najviše stalo, a to je Magdalena i sreća njihovog sina Jakova.

Uloge: Milan Kovačević, Nada Vukčević, Maja Šarenac, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Petar Božović, Ljubica Barać, Branimir Popović, Aleksandar Saša Petrović, Vanja Jovićević
Režija: Milutin Daric
Žanr: drama

Podeli ovo: