Bioskopske premijere u Srbiji tokom novembra

1. Ukleta kuća

Rezija:Dave Franco
Žanr:horor, triler
Uloge:Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand, Jeremy Allen White
Premijera:05.11.2020

Dva para iznajmljuju predivnu kuću za odmor pored okeana. Međutim, počinju da sumnjanju da ih gazda njihove naizgled savršene kuće možda špijunira. Ubrzo, ono što je trebalo da bude slavljeničko vikend putovanje pretvara se u nešto mnogo zlokobnije, jer dobro čuvane tajne izlaze na videlo. Den Stivens, Alison Bri, Šejla Vand i Džeremi Alen Vajt glume u ovom sofisticiranom i uznemirujućem debitantskom trileru u režiji Dejva Franka.

2. Streljcov

Režija: Ilya Uchitel
Zanr: biografska drama,
Uloge: Alexander Petrov (II), Stasya Miloslavskaya, Aleksandr Yatsenko
Premijera: 05.11.2020.

Do svoje dvadesete godine Eduard Streljcov je imao sve o čemu se može sanjati: talenat, novac, slavu i ljubav. On je zvezda u usponu sovjetskog fudbala. Cela zemlja očekuje pobedu od nacionalnog tima na predstojećem Svetskom prvenstvu gde će Streljcov da se suprotstavi velikom brazilskom fudbaleru Peleu. Međutim, neprijatelji sportiste uništavaju njegovu karijeru nekoliko dana pre nego što tim krene na događaj. Kada se čini da se njegova sportska karijera zauvek završila, Streljcov mora ponovo da uđe na teren i dokaže da je pravi šampion koji zaslužuje svačiju ljubav. Inspirisan istinitim događajima, Streljcov je priča koja će vas uveriti da se snovi ostvaruju. „Ruski Montevideo“ će se u bioskopima naći od 5.novembra!

3. Ime naroda

Režija: Darko Bajić
Scenario: Milovan Vitezović
Uloge: Ljubomir Bandović, Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski, Milutin Mima Karadžić, Dragan Petrović Pele, Ana Franić, Arpad Mesaroš, Radovan Vujović, Jovan Ristovski, Pavle Mensur, Ivan Bekjarev
Žanr: Biografsko-istorijska drama
Premijera: 12.11.2020.

Svetozar Miletić bio je ugledni advokat, član ugarskog parlamenta i doživotan borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini. Nakon što je više puta politički osuđivan, njegovu borbu nastavljaju njegova ćerka, prva žena novinar u Srbiji – Milica Miletić i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. Ovo je priča o njima i njihovoj borbi.

4. Fantastični povratak u Oz

Režija: Fyiodor Dmitriev
Scenario: Aleksandr Boyarskiy
Žanr: Avantura, animacija
Sinhronizovano
Premijera: 12.11.2020.

Godinu dana nakon što su ga Doroti i stanovnici Smaragdnog grada pobedili, zlikovac Orfan Đus pokušava da im se osveti. Kako bi uspešno komandovao vojskom, Orfanu nije potrebna samo magična knjiga, već i Dorotine srebrne cipelice koje su sakrivene na sigurnom mestu, u njenoj kući. Nažalost, njen gost Tim je veoma znatiželjan i sasvim slučajno pronalazi papuče koje ga zajedno sa Dortoti odvode u zemlju Oz. Smaragdni grad i njeni građani ponovo su u nevolji!

6. Pokajnik

Rezija:Mark Williams
Žanr:akcija
Uloge:Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney
Premijera: 12.11.2020

Veliki povratak Lajam Nisona, u napetoj priči reditelja Marka Vilijamsa, jednog od autora popularne serije „Ozark”. Tom Karter je pljačkaš koji je tokom karijere ukrao 9 miliona dolara iz nekoliko manjih banaka duž SAD-a. Bez hapšenja, bez otkrivanja identiteta. Nakon što upozna Ani, Tom želi da napusti posao i počne novi život sa voljenom ženom. Naravno da stvari neće ići tako glatko. Dva mlada FBI agenta, kojima je dodeljen njegov slučaj, odlučuju da tih 9 miliona dolara zadrže za sebe, a usput da smeste Tomu ubistvo njihovog nadređenog.

7. Viking Vik I čarobni mač

Rezija: Éric Cazes
Žanr: animirani
Premijera: 12.11.2020

Vik je sin moćnog Halvara, vikinškog poglavara. Njegov tata ima zlatno srce, ali dela brže nego što misli, što nažalost stvara probleme čitavom plemenu. Vik možda nema očinsku snagu, ali ima hrabro srce i prilično je lukav. Obe vrline pokazaće se ključnim kada se, zahvaljujući zlokobnom prokletstvu, Vikijeva majka pretvori u zlatni kip. Hrabri momak će okupiti posadu koja kreće u potragu za čarobnim ostrvom. Prema legendi, samo tamo može da poništi čaroliju i vrati majku. Ulog će biti ne samo sudbina voljene majke, već i sudbina celog plemena.

8. Tesla

Rezija: Michael Almereyda
Žanr: biografski, drama
Uloge: Ethan Hawke, Kyle MacLachlan, Eve Hewson
Premijera: 19.11.2020

Životna priča čoveka koji je, kako kažu “izmislio 20. vek“ , hronološki će pratiti Tesline američke godine, nizanje njegovih ključnih otkrića i sukob s Tomasom Alvom Edisonom.

9. Beži

Rezija: Aneesh Chaganty
Žanr: horor, triler
Uloge: Sarah Paulson, Kiera Allen, Onalee Ames
Premijera:20.11.2020

Nešto je zlokobno i neprirodno u odnosu majke Dijane i čerke Kloe. Prezaštitnički nastrojena Dijana je od rođenja odgajala ćerku u potpunoj izolaciji od sveta. Kada Kloe odraste i postane mlada žena, počinje da otkriva da stvari u njihovoj kući nisu onakve kakve se čine. Postaje jasno da je veza Dijane sa ćerkom neprirodna jer sve vreme pokušava da je spreči da živi sopstveni život – drži je kao zarobljenika u svojoj kući. Kloe polako otkriva sve više tajni o svojoj „brižnoj“ majci, a opasna igra živaca tek počinje…

10. Klopa, pice i drugari

Režija: Nicol Paone
Uloge: Malin Akerman, Kat Dennings, Jack Donnelly, Aisha Tyler, Ryan Hansen, Deon Cole, Chelsea Peretti, Margaret Cho, Fortune Feimster, Wanda Sykes, Christine Taylor, Jane Seymour
Žanr: komedija
Premijera: 26.11.2020.

Ebi se raduje opuštenom Danu zahvalnosti sa najboljom prijateljicom Moli. Ali planovi prijateljica za tihu večeru uz ćuretinu nestaju kad im se pridruže Molin novi dečko i njena ekscentrična majka. Smestite tu i upadače na žurku, uključujući Molinu staru ljubav, šamana u pokušaju i trio gej vile zaštitnice, i eto recepta za komično haotičan odmor koji niko nikada neće zaboraviti – čak i da je želeo!

11. Hotel Beograd

Režija: Konstantin Statskij
Žanr: Romantična komedija
Scenario: Vjaćeslav Zub, Anatolij Molćanov, Vasilij Kucenko
Uloge: Miloš Biković, Dijana Požarskaja, Boris Dergaćov, Miodrag Radonjić, Ljubomir Bandović, Jelisaveta Teodosić, Srđan Žika Todorović, Aleksandra Kuzenkin …
Premijera: 26.11.2020.

Pavle je bogati naslednik i vlasnik prestižnog hotela Beograd, poznat po svojim burnim izlascima i raskalašnom načinu života. Kada se u taj svet umešaju beogradska mafija, luda nevesta, stara ljubav i neobična familija, njegov lagodan život se pretvara u avanturu gde je sve moguće. Romantična bajka koja će vas nasmejati do suza i odvesti na neku drugu planetu.

12. Tripozno

Režija: Christopher Landon
Žanr: Horor komedija
Scenario: Michael Kennedy, Christopher Landon
Uloge: Kathryn Newton, Vince Vaughn, Alan Ruck …
Premijera: 12.11.2020.

Sedamnaestogodišnja Mili Kesler, pokušava da preživi krvožedne holove srednje škole u Blisfildu i okrutnost ekipe popularnih učenika. Ali, kada postane najnovija meta Kasapina, ozloglašenog serijskog ubice iz grada, tegobe koje je prate u završnoj godini postaju joj najmanja briga.

Kasapinov mistični, drevni bodež prilikom njihovog susreta dovodi do toga da se on i Mili narednog jutra probude u telu onog drugog. Mili tada saznaje da ima samo 24 sata da se vrati u svoje telo, jer će zamena postati trajna i zauvek će ostati zarobljena u obliku sredovečnog manijaka. Jedini problem je u tome što ona sada izgleda kao ogromni prihopata za kim je ceo grad u poteri, a Kasapin izgleda kao ona, dok željno iščekuje završnu žurku, gde planira da zadovolji svoj nezajažljivi apetit za krvoprolićem.

Uz pomoć prijatelja – „ultra woke“ Najle (Selest Okonor, Ghostbusters: Afterlife), ultra-fabuloznog Džošue (Miša Ošerovič, The Goldfinch) i simpatije Bukera (Juraja Šelton, Enter the Warriors Gate) – Mili je u trci s vremenom ne bi li preokrenula kletvu, dok Kasapin otkriva da je žensko telo savršena kamuflaža za masakr na žurci.

13. The Doorman

Režiser: Ryûhei Kitamura
Žanr: akcija, triler
Uloge: Ruby Rose, Jean Reno, Aksel Hennie
Premijera: 05.11.2020

Po povratku iz borbe, žena počinje da radi kao portir u zgradi u Njujorku, gde se sprijatelji sa jednom porodicom. Ali, kada banda lopova odluči da napadne tu porodicu i oduzme im sve njihove dragocenosti, ona je sve što stoji između njih.

14. PREVIŠE LIČNO
U bioskopima od 19. novembra 2020.

Režija: Marta Ferencova
Uloge: Eliška Balzerova, Tatijana Dikova, Petra Hžrebičkova, Luboš Kostelni, Marijan Mitaš, Janko Popović Volarić, Branislav Trifunović, Predrag Miki Manojlović…
Žanr: romantična komedija
Premijera: 19.11.2020.

Prica govori o tri žene koje se poznaju ili upoznaju. Ujedinjuje ih prijateljstvo, muškarac i petogodišnja devojčica. Simona obnavlja svoj život nakon što se razvede i njen sin odluči da živi s ocem. Natalija ljubav nalazi u udovcu s ćerkicom i predanom bakom. A Eva, iako penzionerka, saznaje da njena ljubav uključuje i onu partnersku, a ne samo ljubav prema unuci.

15. Zbogom moroni

Režija: Albert Dupontel
Žanr: Komedija, drama
Uloge: Virginie Efira, Nicolas Marié,Albert Dupontel,Terry Gilliam
Premijera: 19.11.2020.
Teško bolesna žena odlučuje da krene u potragu za detetom koje je bila primorana da napusti u svojoj petnaestoj godini. Luda pretraga po administraciji dovodi je licem u lice sa JB, starijim čovekom na ivici rastrojstva, kao i sa gospodinom Blanom čije je entuzijazam impresivan. Neverovatan trio krenuo je na urnebesno i dirljivo putovanje upuštajući se u spektakularnu potragu.

Podeli ovo: