Tenet i nakon 5 nedelja, najgledaniji u Americi!

Nedelju za nama obelezili su brojni filmski noviteti koji su se nasli na aktuelnoj americkoj box office listi. Ovo je lista za vikend od 02. do 04.10.2020.

10. Na mestu broj 10 americke box office liste, nasao se prvi od ukupno 4 ovonedeljnih noviteta. Rec je o horor prici pod nazivom The Call. Reditelj je Timothy Woodward Jr., a glavne uloge tumace Lin Shaye, Tobin Bell, Chester Rushing. Film je nakon americke premijere, zaradio 140,567 dolara.

9. Drugi novitet na ovonedeljnoj americkoj box office listi, zauzeo je devetu poziciju, a u pitanju je naucnofantasticna komedija pod nazivom Save Yourselves! Alex Huston Fischer, Eleanor Wilson potpisuju scenario i reziju ovog ostvarenja, u kojem uloge tumace Sunita Mani, John Reynolds, Ben Sinclair. Film je nakon premijere inkasirao 141,631 dolara.

8. Blagi pad, sa sedme na osmu poziciju, ove nedelje belezi avanturisticka horor fantazija pod nazivom Shortcut. Reditelj je Alessio Liguori, a uloge tumace Jack Kane, Andrei Claude. Nakon 2 nedelje prikazivanja u Americi, film je zaradio 652,975 dolara.

7. Na sedmom mestu americke box office liste, nasao se treci ovonedeljni novitet, koji nosi naziv Possessor Uncut, a u pitanju je naucnofantasticni horor triler. Scenario i reziju potpisuje Brandon Cronenberg, a u glavnim ulogama su Andrea Riseborough, Christopher Abbott, i Jennifer Jason Leigh. Film je nakon premijere, zaradio 227,500 dolara.

6. Akciono avanturisticka fantazija iz 1980 godine Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back, vracena je na repertoar americkih bioskopa, i ove nedelje se na box office listi, nalazi na sestoj poziciji. Reditelj je Irvin Kershner, a uloge tumace Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher. Povratak u bioskope ovog filmskog klasika, doneo mu je zaradu od 2,258,000 dolara.

5. Bas kao i pre 7 dana, na petom mestu americke box office liste, nalazi se akciono avanturisticki triler pod nazivom Infidel. Reditelj je Cyrus Nowrasteh, a u glavnoj ulozi je Jim Caviezel. Film je nakon 3 nedelje prikazivanja, zaradio 3,426,965 dolara.

4. na cetvrtomm mestu americke box office liste, nalazi se triler pod nazivom Unhinged. Reziju potpisuje Derrick Borte, a ulogte tumace Russell Crowe, Jimmi Simpson, Caren Pistorius. Film je nakon 8 nedelja prikazivanja, zaradio 18,402,654 dolara, a pod nazivom Van kontrole, na domacoj listi zauzima mesto broj 7.

3. Naucnofantasticna horor akcija, pod nazivom The New Mutants, nasla se ove nedelje na trecoj poziciji. Reziju potpisuje Josh Boone, koji je ujedno i scenarista, a uloge tumace Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton. Ovaj film je nakon 6 nedelja prikazivanja, ostvario zaradu od 20,914,061 dolara, a na domacoj listi zauzima mesto broj 8.

2. Komicna porodicna fantazija iz 1993. godine pod nazivom Hocus Pocus, vracena je na redovan bioskopski repertoar u Americi, i vec prvog vikenda prikazivanja, nasla se na vicesampionskoj poziciji. Reditelj je Kenny Ortega, a uloge tumace Bette Midler i Sarah Jessica Parker. Film je prethodnog vikenda inkasirao 1,925,000 dolara, a uskoro se ocekuje i njegov nastavak, sa istom glumackom postavom.

1. Sa zaradom od 45,100,000 dolara nakon 5 nedelja prikazivanja, na mestu broj 1 americke box office liste, i dalje se nalazi akciona triler drama Kristofera Nolana, pod nazivom Tenet. Uloge ostvaruju: Aaron Taylor-Johnson, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki, John David Washington. Ovaj film, na domacoj listi zauzima mesto broj 2.

Medju 10 najgledanijih filmovima u domacim bioskopima, pored vec pomenutih, nalaze se i sledeci filmovi:

Trolovi svetska turneja
Izvanredan život Davida Koperfilda
Snezana i 7 patuljaka
Pinokio
Rat s dekom
Greh
Velicanstveni gubitnici

Podeli ovo: