Premijere u domaćim bioskopima tokom septembra 2021.

1. Minamata / Minamata

Glumci: Akiko Iwase, Bill Nighy, Hiroyuki Sanada, Johnny Depp, Jun Kunimura, Katherine Jenkins, Minami, Ryo Kase, Tadanobu Asano
Režiser:Andrew Levitas
Žanr: Drama
Datum: 2. septembar 2021.

Nakon dana uspeha tokom Drugog svetskog rata proslavljeni ratni fotograf Eugen Smit osamuje se i otuđuje od svih. Isprva odbija poziv urednika magazina „Life” da otputuje u Japan i istraži trovanje stanovnika ribarskog mesta poznatog kao Minamata. Ipak, kada ga pasionirana žena prevodilac pozove da ipak to učini, Eugen prihvata mogućnost da otkrije razorne posledice korporativne politike, kao i saučesništo policije i vlasti. Naoružan samo sa svojom pouzdanom kamerom protiv moćne korporacije, Smit će morati da stekne iznevereno poverenje zajednice i napravi takvu fotografiju koja će ovu priču preneti u svet.

2. Haos koji hoda / Chaos Walking

Glumci: Daisy Ridley, Demián Bichir, Tom Holland
Režiser: Doug Liman
Žanr: Akciono avanturisticka fantazija
Datum: 2. septembar 2021.

Film je baziran na romanu NOŽ NADE iz 2008. godine, prvog romana trilogije HAOS KOJI HODA autora Patrika Nesa. U ne tako dalekoj budućnosti, Tod Hjuit upoznaje Violu, tajanstvenu devojku koja se pojavljuje na njegovoj udaljenoj planeti, gde su sve žene nestale, a muškarce pogađa “Buka” ili “the Noise”, sila koji zadaje jake vizije svake njihove misli. U tom opasnom okruženju, Violin život je ugrožen – i dok se Tod zavetuje da će je štititi, moraće da otkrije sopstvenu unutrašnju moć, kojom će da otključa tamne tajne planeta.

3. Šeng-Či i legenda o deset prstenova / Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Glumci: Awkwafina, Simu Liu, Tony Chiu-Wai Leung
Režiser: Destin Daniel Cretton
Žanr: Akciono avanturisticka fantazija
Datum: 2. septembar 2021.

Marvelovo ostvarenje, u kom prvi put glavnog junaka tumači glumac poreklom iz Azije, prati Šeng Čija, vrhunskog znalca u oblasti borilačkih veština koji beži od očevih stega u težnji za normalnim životom u Americi. Međutim, kad teroristička grupa Deset Prstenova postane pretnja po njegov život, glavni lik se vraća svojim korenima i znanju borilačkih veština.

4. Zloćudno / Malignant

Glumci: Annabelle Wallis, George Young, Maddie Hasson
Režiser: James Wan
Žanr: krimi horor drama
Datum: 2. septembar 2021.

Madison progone šokantne vizije groznih ubistava, a njene muke se pogoršavaju kad otkrije da su ti snovi na javi zapravo zastrašujuća stvarnost

5. Mali šef Porodični biznis (sinhro.) / The Boss Baby: Family Business

Glumci: Anđela Džaferović, Branislav Platiša, Darija Vračević, Ivana Knežević, Marko Marković, Milan Antonić, Milena Živanović, Nikola Vujović, Sergej Bulatović, Snežana Jeremić Nešković, Srđan Timarov
Režiser: Tom McGrath
Žanr: Animirani
Datum: 9. septembar 2021.

U nastavku komedije nominovane za Oskara koja stiže iz studija DrimVorks Animejšn/ DreamWorks Animation, braća Templeton – Tim i njegov mali šef Ted postali su odrasli i udaljili se jedan od drugog. Tim je sada oženjen otac koji je uglavnom kod kuće. Ted je izvršni direktor hedž fonda. Ali nova mala šefica sa najsavremenijim pristupom i sposobnim stavom će ih ponovo okupiti … i inspirisati novi porodični posao.
Tim i njegova supruga Kerol, koja izdržava porodicu, žive u predgrađu sa svojom super pametnom sedmogodišnjom ćerkom Tabitom i preslatkom novom bebom Tinom. Tabita, najbolja u razredu u prestižnoj školi, obožava svog ujaka Teda i želi da postane poput njega, ali Tim, i dalje u kontaktu sa svojom preaktivnom mladalačkom maštom, brine da previše radi i da joj nedostaje normalno detinjstvo.
Kada beba Tina otkrije da je – ta-da! – tajni agent BabyCorpa na misiji da otkrije mračne tajne Tabitine škole i njenog misterioznog osnivača, dr. Ervina Armstronga, ponovo će okupiti braću Templeton na neočekivan način, navodeći ih da ponovo procene značenje porodice i otkriju šta je zaista važno.

6. Respect / Respect

Glumci: Audra McDonald, Forest Whitaker, Hailey Kilgore, Heather Headley, Jennifer Hudson, Marc Maron, Marlon Wayans, Mary J. Blige, Saycon Sengbloh, Skye Dakota Turner, Tate Donovan, Tituss Burgess
Režiser: Liesl Tommy
Žanr: Biografska drama, Mjuzikl
Datum: 9. septembar 2021.

Prateći uspon karijere Arete Frenklin od trenutka kada je kao devojčica pevala u crkvenom horu svog oca, do momenta kada je postala internacionalna superzvezda, RESPECT je izvanredna istinita priča o muzičkoj ikoni koja je na putu da pronađe svoj glas.

7. After : Posle pada / After We Fell

Glumci: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Kiana Madeira
Režiser: Castille Landon
Žanr: Drama
Datum: 9. septembar 2021.

Nastavak serijala o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne priznaje granice, snimljenog prema bestseleru pisateljice Ane Tod koji je proglašen svetskom senzacijom.
Ljubav Tese i Hardina oduvek je bila komplikovana, ali sada su dospeli u fazu u kojoj se izlaz ne vidi. Upravo kada se Tesa sprema da donese jednu od važnijih odluka u životu, sve se menja. Hardin još uvek ne zna da se kontroliše i sve oko nje počinje da se raspada. Nikome ne može da veruje, niko nije onakav kakvim se čini. Ni porodica, ni prijatelji.

8. Venom 2 / Venom: Let There Be Carnage

Glumci: Michelle Williams, Naomie Harris, Reid Scott, Stephen Graham, Tom Hardy, Woody Harrelson
Režiser: Andy Serkis
Žanr: Akcioni triler
Datum: 16. septembar 2021.

Ovo je povratak Eddieja Brocka, koji se suočava sa novim protivnikom u obliku Cletusa Kasadija, serijskog ubice kome je suđeno da postane simbiotski super-zlikovac poznat kao Carnage.

9. Plači, Mačo / Cry Macho

Glumci: Clint Eastwood, Dwight Yoakam, Eduardo Minett, Fernanda Urrejola
Režiser: Clint Eastwood
Žanr: Drama, Triler, Vestern
Datum: 16. septembar 2021.

Priča prati Majka Majloa, nekadašnju zvezdu rodea, a sada isluženog odgajivača konja koga bivši gazda zove da mu pomogne, ode po njegovog sina u Meksiko, praktično ga kidnapuje od majke alkoholičarke i dovede ga u Teksas. Dok se vraćaju kroz predele ruralnog Meksika i sreću se sa neočekivanim iznenađeniima na putu, Majlo uči mladog saputnika tome šta znači biti dobar čovek, tražeći u tome priliku i za lično iskupljenje.

10. Pogrešno skretanje: Početak / Wrong Turn: The Foundation

Glumci: Adain Bradley, Charlotte Vega, Matthew Modine
Režiser: Mike P. Nelson
Žanr: Horor, Triler
Datum: 16. septembar 2021.

Osamnaest godina nakon što je Alan B. MekElroj obožavatelje horora upoznao sa opakom vrstom kreativnih hanibala, scenarista se vraća kultnoj Wrong Turn franšizi koja ga je proslavila. Radnja ovog napetog horora prati dvadesetogodišnju Jen i pet njenih bliskih prijatelja koji planinare u Apalačkom gorju u Zapadnoj Virdžiniji. Uprkos upozorenjima da se drže staze, planinari skreću sa puta – i ulaze u deo u kom živi neobična skrivena zajednica stanovnika koja u planini živi od sredine 1800-ih kada su se izolovali od ostatka Sjedinjenih Država. Pod vođstvom impozantnog Džona Venablea (Bil Sjedž), oni će učiniti sve kako bi se zaštitili od spoljašnjih uticaja. Iznenada pod opsadom, čini se da su Jen i njeni prijatelji krenuli do tačke bez povratka – osim ako Jenin otac (Metju Modin) ne stigne da ih spasi na vreme.

11. Zvezdani psi: Tropska avantura (sinhro.) / Space Dogs: Tropical Adventure

Režiser:Inna Evlannikova
Žanr: Animirani
Datum: 23. septembar 2021.

Kada se u tropskim krajevima Atlantskog okeana pojavi misteriozni i opasni vrtložni fenomen, Belka i Strelka, prvi astronauti na povratku iz misije na Saturn, su poslati da istraže ovu čudnu pojavu. Dok se upuštaju u okeanske dubine, otkrivaju misteriozni NLO koji pokušava da ukrade svu Zemljinu vodu. Uz pomoć svojih dobrih prijatelja, Belka i Strelka još jednom izvršavaju herojsku misiju spasavanja planete i dalekog doma svojih novih vanzemaljskih prijatelja.

12. Toma / Toma

Glumci: Andrija Kuzmanović, Milan Kolak, Milan Marić, Mirjana Karanović, Paulina Manov, Petar Benčina, Sanja Marković, Tamara Dragičević
Režiser: Dragan Bjelogrlić
Žanr: Biografska drama
Datum: 23. septembar 2021.
Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baškao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši

13. Ja sam Frenk / Jaz sem Frenk

Glumci: Janez Skof, Katarina Cas, Valter Dragan
Režiser: Metod Pevec
Žanr: Drama
Datum: 23. septembar 2021.

Film istražuje tenzije između starih i novih načina rada u nezavisnoj, postkomunističkoj Sloveniji, usredsređene na porodični spor oko nasleđa. Slobodouman, ali emocionalno uznemiren Frenk, još uvek idealista o sada odbačenoj socijalističkoj ideologiji, vraća se kući da pročita testament svog pokojnog oca. Njegov otac je bio lider u tranziciji zemlje ka slobodnom tržištu, ali Frenk sumnja da je novac od nasleđa možda zarađen nezakonitim poslovima. Frenkov brat, kapitalistički nastrojen Brane veruje da ima puno pravo na nasledstvo. U međuvremenu, uspavani ljubavni trougao između dva brata i Braneove supruge Ines ponovo dolazi u prvi plan.

14. Copshop / Copshop

Glumci: Frank Grillo, Gerard Butler, Toby Huss
Režiser: Joe Carnahan
Žanr: Akcioni triler
Datum: 23. septembar 2021.

Priča prati lukavog prevaranta koji beži od plaćenog ubice. Osmišljava šemu kako se sakriti u policijskoj stanici u malom gradu – ali kad se ubica pojavi na stanici, novi nesrećni policajac nađe se, ni kriv ni dužan, na nišanu…

15. Tajne Azurne obale / Do You Do You Saint-Tropez

Glumci: Christian Clavier, Gérard Depardieu, Rossy de Palma
Režiser: Nicolas Benamou
Žanr: Komedija
Datum: 23. septembar 2021.

Sen Trope, leto 1970. Dok je boravio u svojoj raskošnoj vili, milijarder počinje da dobija preteća pisma. Inspektor Bulen vodi istragu, u dobru i u zlu.
Avgust je 1970. Kao i svake godine, milijarder Klod Trenšan i njegova supruga borave u raskošnoj vili u Sen Tropeu. Čini se da im ništa ne može pokvariti dobro raspoloženje. No, uveren da je žrtva pokušaja ubistva, Trenšan poziva svog prijatelja Širaka da angažuje usluge najboljeg inspektora iz Pariza. Međutim, u srcu leta dostupan je samo inspektor Bulen, koji je nekoliko nedjelja udaljen od penzije. On će vrlo neuobičajenim metodama slediti trag uznemirivača.

16. Bekstvo / Flee

Glumci: Rashid Aitouganov
Režiser: Jonas Poher Rasmussen
Žanr: Animirani, dokumentarni
Datum: 30. septembar 2021.

Izvanredna istinita priča o čoveku Aminu, koji se nalazi na ivici svog braka, što ga primorava da po prvi put otkrije svoju skrivenu prošlost.

17. Mafijaški sveci Njujorka / The Many Saints of Newark

Glumci: Alessandro Nivola. Leslie Odom Jr., Jon Bernthal. Ray Liotta, Michael Gandolfini, Vera Farmiga
Režiser: Alan Taylor
Žanr: Drama, Kriminalistički
Datum: 30. septembar 2021.

Film je smešten u šezdesete i sedamdesete godine prošlog veka, prati događaje koji su obeležili mladog Tonija Soprana te ga formirali u gangstera kojeg smo imali priliku da upoznamo u seriji Sopranovi.

Podeli ovo: