ODRŽI SVET, PODRŽI FILM, kreativna akcija mladih filmskih stvaralaca

Ako ste ikada poželeli da svakog dana budete u kontaktu sa prirodom, da barem par minuta dnevno budete pored zelenog, nezagađenog komada planete, nastavite da čitate.

Grupa mladih filmskih stvaralaca iz Beograda vam svojom kampanjom “Održi svet, podrži film”, upravo to omogućava. U želji da skupe dodatna sredstava za film na kom trenutno rade, osmislili su Pointless baštu, samoodrživi mikro ekosistem, sačuvan u staklenoj posudi,kao pravi mali isečak prirode. Pored prikupljenja sredstava koja će pomoći snimanju filma „Sunce nikad više“, koji se bavi temom rudne eksploatacije prirode u Srbiji, kampanjom žele da skrenu pažnju na sve lošije ekološke uslove u kojima živimo, ali i da Pointless bašte probude želju za stvaranjem malih zelenih oaza, bilo da se radi o prostorima u uglu stana, radnog prostora, ili na terasi, u dvorištu i parku ispred zgrade. Pointless bašta nije samo mikro svet u kom ćete sačuvati deo prirode i koji će oplemeniti vašu svakodnevicu, već i put da podržite borbu za podizanje ekološke svesti podrškom filma „Sunce nikad više“!

„Sunce nikad više“ je kratki igrani film reditelja Davida Jovanovića i scenariste Đorđa Kosića. Glavni lik filma, dečak Dule, sa roditeljima živi u malom selu na istoku Srbije. Duletov dom nestaje kao posledica eksploatacije multikorporativnog rudnika koji se proširio skoro do kućnog praga porodice, dok Dule kroz vizuru dečijeg optimizma, bajkovitosti i mistike po prvi put upozaje surove zakone sveta odraslih.
Film je podržan na konkursu za Sufinansiranje studentksih završnih filmova Filmskog centra Srbije, a radi se u koprodukciji Fakulteta dramskih umetnosti i Pointless films-a. Pointless films je kreativna grupa koju čine mladi filmski umetnici, nastala kao prostor za istraživanje, prostor u kom se veruje u hrabrost, eksperiment, intuiciju, i provokaciju – odatle i naziv kreativne grupe.

Podeli ovo: