Filmske premijere u domaćim bioskopima tokom oktobra 2021.

1. Nije vreme za umiranje / No Time to Die

Bond je napustio službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Njegov mir neće trajati dugo, kada se pojavi njegov prijatelj, Feliks Liter, moleći ga za pomoć. Misija u kojoj je potrebno da izbave kidnapovanog naučnika ispostaviće se mnogo komplikovanija nego što je bilo očekivano i navešće Bonda na trag misterioznom zlikovcu koji je naoružan novom, opasnom tehnologijom.

Glumci: Ana de Armas, Daniel Craig, Léa Seydoux, Ralph Fiennes
Režiser: Cary Joji Fukunaga
Žanr: Akcioni, Avantura, Triler
Datum: 6. oktobar 2021.

2. Nigde posebno / Nowhere Special

Inspirisan istinitim događajima „Nigde posebno“ prati tridesetogodišnjeg Džona, čistača prozora, koji je svoj život posvetio odgajanju sina Majkla, nakon što ih je detetova majka napustila odmah nakon njegovog rođenja. Međutim, kada Džon sazna da mu je ostalo samo nekoliko meseci života, pokušaće da po svaku cenu pronađe novu, savršenu, porodicu za svog trogodišnjeg sina.

Glumci: Daniel Lamont, Eileen O’Higgins, James Norton
Režiser: Uberto Pasolini
Žanr: Drama
Datum: 7. oktobar 2021.

3. Venom 2 / Venom: Let There Be Carnage

Tom Hardi se vraća na veliko platno kao ubilačkii zaštitnik Venom, jedan od najvećih i najkompleksnijih Marvelovih likova. U režiji Endija Serkisa, u filmu glume i Michelle Williams, Naomie Harris te Woody Harrelson u ulozi negativca Cletusa Kasadya / Carnagea.

Glumci: Michelle Williams, Naomie Harris, Reid Scott, Stephen Graham, Tom Hardy, Woody Harrelson
Režiser: Andy Serkis
Žanr: Akcioni, Triler
Datum: 14. oktobar 2021.

4. Noć veštica ubija / Halloween Kills

Nekoliko minuta nakon što su Lori Stroud, njena ćerka Karen i unuka Alison ostavile zarobljeno maskirano čudovište da gori u Lorinom podrumu, Lori je hitno prebačena u bolnicu sa povredama opasnim po život, verujući da je konačno ubila njenog dugogodišnjeg mučitelja. Ali kada Majkl uspe da se oslobodi Lorine zamke, njegovo ritualno krvoproliće se nastavlja. Dok je Lori u bolovima i priprema se da se odbrani od njega, ona nadahnjuje čitav Hadonfild da ustane protiv ovog nezaustavljivog čudovišta. Žene iz porodice Stroud pridružuju se grupi koja je preživela Majklov prvi masakr i koji odlučuju da preuzmu stvari u svoje ruke, formirajući rulju koja kreće u lov na Majkla, jednom zauvek. Zlo umire večeras.

Glumci: Andi Matichak, Anthony Michael Hall, Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Thomas Mann, Will Patton
Režiser: David Gordon Green
Žanr: Horor, Triler
Datum: 14. oktobar 2021.

5. Poslednji dvoboj / The Last Duel

Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri silovao njegovu suprugu dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Glumci: Adam Driver, Ben Affleck, Jodie Comer, Matt Damon
Režiser: Ridley Scott
Žanr: Drama, Istorijski
Datum:14. oktobar 2021.

6. Fabrika Snova (sinhro.) / Drømmebyggerne

Čudesno inventivna, inteligentna i zabavna priča koja ima puno toga da kaže o porodici, ali i magiji snova. Jedan od onih filmova koji jednako oduševljavaju i roditelje i decu. Minin se život preokrenuo naglavačke kada su se u njen dom doselile tatina verenica Helena i njena ćerka Dženi. Njena nova polusestra je nepodnošljiva i Mina je zbog toga jako nezadovoljna. Želi da je nema! Jedne noći, ona otkriva svet iz mašte u kojem neobični graditelji stvaraju naše snove i otkriva kako njima da upravlja. Ali mešanje u snove ljudi ima strašne posledice i kad Mina jedne noći ode predaleko, Dženi više ne može da se probudi. Mina mora poslednji put da uđe u svet snova kako bi se suočila s onima koje je sama stvorila i kako bi spasila Dženi i svoju novu porodicu.

Režiser: Kim Hagen Jensen
Žanr: Animirani
Datum: 14. oktobar 2021.

7. Božiji čovek
Man of God

Nalazimo snagu u životima svetih. Njihove borbe reflektuju naše sopstvene, a njihovi trijumfi nad ljudskim slabostima ulivaju nam nadu. To je tema filma zasnovanog na veri – „Božiji čovek“.

Život Svetog Nektarija Eginskog iz Grčke bio je praćen progonima i gonjenjem. Sveštenik običnog naroda, njegova poniznost iritirala je podređeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevet. Upkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voleli, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana.

Za razliku od svojih verskih „nadređenih“ – episkopa i patrijarha očaranim svetovnim počastima i moći – Nektarije je brinuo o siromašnima, učio seljane da čitaju i pišu, inspirisan primerima mladića koji su stupali u sveštenstvo, pisao je knjige i držao besede koje su jačale veru naroda. Uprkos naporima verske ustanove da ga diskredituje, Sveti Nektarije ipak osniva manastir na Egini, neplodnom i pustom ostrvu, koje i danas stoji kao svetionik hodočasnicima. Čak su i njegovi poslednji trenuci na Zemlji iskorišćeni za pomoć drugima: predao je svoju potkošulju paralizovanom čoveku u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čeka je čovek ustao i prohodao. Nadamo se da će „Božiji čovek“ probuditi paralizovanu veru u publici širom sveta.

Žanr: drama, biografski
Režija: Yelena Popovic
Scenario: Yelena Popovic
Uloge: Mickey Rourke, Alexander Petrov, Aris Servetalis

8. Dina / Dune

Adaptacija naučno-fantastičnog klasika Franka Herberta.
Priča prati Pola Atreidesa iz kuće Atreides, sjajnog i nadarenog mladića rođenog za velike stvari, koji mora da otputuje na najopasniju planetu u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda. Kada se nađe usred sukoba oko ekskluzivne distribucije najcenjenijim resursom koji postoji, najvrednijem elementu galaksije koji se nalazi samo na Arakisu i koji može otključati najveći potencijal čovečanstva, u kom će preživeti samo oni koji mogu da pobede svoj strah.

Glumci: Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya
Režiser: Denis Villeneuve
Žanr: Avantura, Drama, SF
Datum: 21. oktobar 2021.

9. Nepopravljivi Ron / Ron’s Gone Wrong

Priča o Barniju, pomalo čudnom srednjoškolcu, i Ronu – njegovom digitalnom robotu koji može da priča i hoda. Međutim, ispostavlja se da je Ron neispravan i nepopravljiv.

Režiser: Jean-Philippe Vine, Sarah Smith
Žanr: Animirani
Datum: 21. oktobar 2021.

10. Vampir

Čovek iz Londona dolazi u malo udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju. Počinje da ima košmarne snove i sumnja da prijateljski nastrojeni seljani imaju zlu nameru s njim.

Žanr: drama, horor, misterija
Režija: Branko Tomović
Scenario: Branko Tomović
Uloge: Branko Tomović, Gorica Regodić, Joakim Tasić, Eva Ras
Datum: 21. Oktobar 2021.

11. Porodica Adams 2 (sinhro.) / The Addams Family 2

Svima omiljena sablasna porodica se vratila u nastavku animirane komedije, “Porodica Adams 2”. U sasvim novom filmu zatičemo izbezumljene roditelje Mortišu i Gomeza jer njihova deca nisu više mala, preskaču porodične večere i potpuno su zaokupljeni „vremenom vriska“. Kako bi povratili svoju bliskost, odlučuju da strpaju Sredu, Pagslija, ujaka Festera i posadu u svoj ukleti kamper i krenu na poslednji bedni porodični odmor. Njihova avantura širom Amerike izvlači ih iz njihovog stila uz urnebesne situacije sa njihovim kultnim rođakom STVARI, kao i mnogim novim čudnim likovima. Šta bi moglo da krene po zlu?

Glumci: Darija Vračević, Dobrila Ilić, Dragan Vujić Vujke, Dušica Novaković, Đurđina Radić, Marko Marković, Milan Tubić, Nikola Nemešević Nemeš, Srđan Timarov, Viktor Majer
Režiser: Conrad Vernon, Greg Tiernan
Žanr: Animirani
Datum: 28. oktobar 2021.

12. Demoni

Prica o mladoj ženi koja oslobađa zastrašujuće demone kada se krenu otkrivati paranormalne sile u korenu vekovima starog raskola između majke i kćerke.

REDITELJ:Neill Blomkamp
ŽANR:horor
ULOGE:Carly Pope, Terry Chen, Nathalie Boltt
POČETAK PRIKAZIVANJA:28.10.2021

13. Iza rešetaka

Džerard Batler i Frenk Grilo su dvojac koji garantuje akciju do samog kraja! Priča prati lukavog prevaranta koji beži od plaćenog ubice. Osmišljava šemu kako se sakriti u policijskoj stanici u malom gradu – ali kad se ubica pojavi na stanici, novi nesrećni policajac nađe se, ni kriv ni dužan, na nišanu…

IZVORNO IME:Copshop
REDITELJ:Joe Carnahan
ŽANR:akcija
ULOGE:Gerard Butler, Frank Grillo, Toby Huss
POČETAK PRIKAZIVANJA:28.10.2021

14. Rogovi / Antlers

U zabačenom gradu u Oregonu učiteljica iz osnovne škole i njen brat šerif upleli su se u život njenog enigmatičnog učenika čije mračne tajne vode do mitskog čudovišta

Žanr: kriminalistički, horor, misterija, akcija, drama
Režija: Scott Coope
Scenario: Henry Chaisson, Nick Antosca, Scott Coope
Uloge: Keri Russell, Jesse Plemons, Jermey T. Thomas
Datum: 28. Oktobar 2021.

Podeli ovo: