Pogledajte na FEST-u

Na predstojećem, 49. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST, koji će se održati od 7. do 16. maja 2021. na nekoliko lokacija u Beogradu, premijerno će biti prikazano više od 70 filmova najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina. Festival se ove godine održava pod sloganom „Povratak u budućnost“ sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope. Preporučujemo iranske filmove iz bogatog filmskog programa koje ne smete propustiti:

DECA SUNCA
Režija: Majid Majidi
Iran / Iran, 2020 / 99’
Program: Glavni takmičarski program
Dvanaestogodišnji Ali i njegova tri drugara rade male poslove i sitne zločine da bi preživeli i podržali svoje porodice. Spletom čudesnih okolnosti, Aliju je povereno da pronađe blago skriveno pod zemljom. Regrutuje svoju bandu, ali prvo, da bi dobila pristup tunelu, deca moraju da se upišu u Sun School, dobrotvornu ustanovu koja pokušava da obrazuje decu s ulice i decu radnika, blizu mesta na kojem se nalazi blago.

BEZ IZBORA
Režija: Reza Dormishian
Iran, 2020 / 106’
Program: FEST Fokus

Tri žene sukobljavaju se kada odlučni advokat preuzme slučaj beskućnice u procesu protiv lekara. Šesnaestogodišnja beskućnica više puta pristaje da bude surogat majka za novac. Advokat za ljudska prava pokušava da je spasi, ali neizbežno se suočava sa poteškoćama.

TIKET
Režija: Morteza Farshabf
Iran, 2020 / 129’
Program: FEST Fokus

Celokupnu zaradu od posla u fabrici David troši na klađenje u onlajn kladionicama; a da nikada nije izgubio niti jednu igru. On se kladi dok ne izgubi život i ljubav.

Ulaznice za FEST su u prodaji na blagajni Sava Centra (ulaz B iz ulice Vladimira Popovića), Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade. Karte za projekcije u Sava Centru, Kombank dvorani i Domu Omladine Beograda mogu se nabaviti i onlajn, preko sajta www.tickets.rs, kao i na svim Ticket Vision prodajnim mestima. U prvih sedam dana prodaje moguće je ostvariti 10% popusta na kupovinu kompleta karata po terminskim linijama u dvoranama, i 10% popusta na onlajn kupovinu u okviru akcije “Moj Komplet” (na 10 i više kupljenih ulaznica).
Više o programu pročitajte na: www.fest.rs

Podeli ovo: